top of page

De NAK en LHBTI (1) - Inleiding

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021

WLGS 20-21 19 augustus 2020

Update: 09-11-2021


In mijn actieve periode binnen de NAK ben ik jarenlang lid geweest van de "Projektgruppe Gegenwartsfragen" ( Projectgroep actuele vraagstukken).

In opdracht van de toenmalige Stap. Richard Fehr hebben wij diverse onderwerpen uitgewerkt. Zoals homoseksualiteit, depressies, vrouw in het ambt, euthanasie en andere hete hangijzers.


Binnen niet al te lange tijd zult u meerdere blogs aantreffen over deze onderwerpen.

Aangezien homoseksualiteit binnen de NAK nog steeds een hot issue is, wil ik daarmee beginnen. Vandaag, woensdag 19 augustus 2020, is een heel interessant interview met Henk Hillenaar gepubliceerd het Dagblad Trouw.

Henk Hillenaar is in de Dominicus een zeer gewaardeerd Voorganger. Een erudiet en wijs mens met zeer inspirerende overwegingen.


Graag stel ik hem aan jullie voor middels dit interview.Strijklicht van de ochtendzon over de bloem van de oleander617 weergaven2 opmerkingen

2件のコメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Ronald Boerkoel
Ronald Boerkoel
2020年8月20日

Ik heb in mijn apostolische jeugdtijd in de jeugdkring ook kennisgemaakt met diverse lhbt-ers. Veel werd daar destijds niet over gesproken, ikzelf kon me er niet veel bij voorstellen, en ondanks het feit dat daar in de jaren zeventig al veel meer openheid over was, lagen de zaken nog erg moeilijk en gevoelig. Maar nogal wiedes. De NAK stond daar niet alleen in. In de bijbel staat dat God de mens schiep, man en vrouw. Over iets anders werd niet gesproken. Dankjewel bijbel, keep it simple. En over wat God in de bijbel verder vervolgens allemaal een gruwel vindt, daar zullen we het ook maar niet over hebben. Maar het moge duidelijk zijn dat dit naar mijn mening de hoofdzaak…


いいね!

boumanko
boumanko
2020年8月19日

Wat een prachtmens.

Ik vind het knap hoe hij Ignatius en Freud in zijn leven integreert, en dat hij uit alle fasen van zijn leven voordeel heeft weten te halen.

Als apgenner wil ik de NAK niet voorschrijven wat zij moet doen. Door de internationale bindingen ligt bij de NAK een en ander ingewikkelder dan in het apgen. Wel meen ik te mogen zeggen dat ik heel blij ben met de erkenning die homoseksuele mensen in het apgen krijgen. Dat is fijn voor hen. Maar hun inbreng is ook waardevol voor mij en voor vele anderen.

Ik wens de NAKmensen veel wijsheid toe.

いいね!
Post: Blog2_Post
bottom of page